ankpung.blogg.se

The one and only Ankpung!

Förlossningsberättelse

Kategori: Allmänt

Hur de gick till när våran älskade Ralf kom till världen !


27 december. BF datum!
Börjar få sammandragningar under eftermiddagen. Mot kvällen så tilltar de i styrka och jag inser att jag inte kommer kunna sova. Gubben som är nyopererad (blindtarmen) är riktigt sliten så jag låter han sova så mkt som möjligt medans jag själv försöker vila så gott de går.  Sitter i badet länge. Vid  fyra snåret på morgonen är värkarna regelbunda och jag ringer förlossningen. De tycker vi ska komma in , så ringer hit min bror som ska se efter Walter.

28 december. Skrivs in på förlossningen fem i sex. Ruckbart huvud, modermunnen öppen 1 cm.
Barnmorskan rekommenderar mig en sovdos, alltså bricanyl som ska stanna av värkarna för jag inte sovit alls på natten. Men jag vägrar, är helt redo att föda barn !
Duschar, promenerar, älskar gåbordet och värmekuddarna ! Gubben masserar min rygg hårt hårt med värme kuddarna vid varje värk och jag känner mig lugn och samlad. Andas och slappnar av vid varje värk. Barnmorskan bedömer min smärtgrad till 2.
11.17 3 cm öppen, de går framåt. Woho. Barnmorskan släpper de där med sovdos, idag ska de bli barn !
12.55 Tar mina hinnor, bebis har bajsat i vattnet så de sätter skalp ctg på bebis.
13.30 Nu jävlar börjar de göra ont, och jag är heelt slut, likaså gubben. Barnmorskan rekomenderar mig Eda och jag går med på de efter många om och men.
Somnar i två timmar och när jag vaknar har jag öppnat mig sju centimeter.
barnmorskan uppskattar min smärta till 3-4 nu och jag känner mig lugn och avslappnad.
18.00 Berättar för barnmorskan att jag är helt öppen nu och vill krysta. Hon tror mig inte riktigt, men nog väl så var jag helt öppen. Har krystvärkar i två och en halv timme. Är totalt slut så somnar mellan värkarna fast de kommer tätt nu. Får värkstimulerande dropp men hjälper ej mkt. smärtgrad 4-5. Jag känner mig lugn och litar på min kropp. Slappnar av bra.
20.30 Barnmorskan förbereder för sugklocka, Jag får sockerdropp och tar i för kung och fosterland för att slippa klockan och de slipper jag för 20.44 tittar äntligen våran älskade Ralf ut. Sista tre värkarna skriker jag rätt ut, gubben blir livrädd för mig. haha, Slänger upp arslet i vädret när Ralf ramlar ut.
En otrolig tillfredställelse sprider sig i kroppen, jag är så stolt, gubben är så stolt och äntligen är han här!
4545 g , 53 cm lång och 39 cm huvud har precis passerat igenom min vagina.
Stoor bebis !
Blöder kraftigt från en bristning, de sätts peang och sen håller de på och syr mig i över en timme.
Men de gör inget, för jag är så jävla lycklig !