Veggibiffar
Kategori: Mat
Idag har äntligen aptiten kommit tillbaka för oss alla .
Blev så sugen på veggibiffar så knopade ihop några inspirerad av ett recept i månadens ica tidning.
Jag älskar vegetarisk mat . Ralf äter ju vad som helst. Pappan och Walter är svårare att övertala.
Men dessa gick ner hos alla !
Finhacka lök, vitkök och spansk peppar . Vi tog en mild variant för barnens skull.
Krossa kidneybönorna med en gaffel (låt mkt bitar vara kvar) , Blanda sen i ett ägg, 1 dl majs, salt, peppar, 3 dl riven ost (gärna nån med mkt smak tex cheddar) och morotsblandningen .
Forma med hjälp av lite olja på händer.
In i ugnen i 30 minuter på 200 grader.
Låt stå fem minuter innan servering.
Vi hade nästan önskat lite hårdare yta så nästa gång testar jag nog att steka upp dem snabbt i stekpannan efter ugnen.
Servera i frallor med rödlök, avokado och dressing !
Finhacka lök, vitkök och spansk peppar . Vi tog en mild variant för barnens skull.
Stek i cirka fem minuter utan att de tar färg.
Tillsätt tre rivna morotar och ca 1 tesked curry och fräs ytterligare fem minuter
In i ugnen i 30 minuter på 200 grader.
Låt stå fem minuter innan servering.
Vi hade nästan önskat lite hårdare yta så nästa gång testar jag nog att steka upp dem snabbt i stekpannan efter ugnen.
Servera i frallor med rödlök, avokado och dressing !
Hanna säger:
Bloggadress: http://hannagmwahlin.blogg.se
Mums! Tack för tipset. Mina kids älskar allt med bönor så dessa måste jag testa :)
Lina säger:
Hej!
Låter som ett jättegott recept, vill gärna testa :)
undrar bara om det är en skål med ost på första bilden och är den med i maten isf?
När blandas det in?
Tack!
Jennifer säger:
Bloggadress: http://nouw.com/jjenniferjj
Tack för tipset detta ska provas i helgen.
Hoppas allt är bra med dig.
kram