ankpung.blogg.se

The one and only Ankpung!

Kebabwraps

Kategori: Mat

 
Detta måste ni testa. Hemmagjord kebab.
1 kg köttfärs . 
1 matsked spiskummin
3 stycken vitlöksklyftor
1 ägg
2 matskedar svartpeppar
2 teskedar salt
2 matskedar lökpulver
 
(jag drog i lite extra kryddor) 
 

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda alla kryddor med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda ihop så färsen blir jämn
2. Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.
3. Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 timme.
4. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad). När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv. Frys in om du vill!
5. Inför servering, stek på kebaben i smör och servera med dina favorittillbehör.

KOMMENTARER:

  • Petra säger:
    2015-02-10 | 20:34:57

    Det lät enkelt även om det känns svårt. Hur menar du med att man ska rulla in smeten i ugnsfolie, kan du visa på ett ungefär?

    Kram och tack för en intressant blogg! :]

    Svar: Googla hemmagjord kebab så ser du hur dem gjort :)
    Ankpung

Kommentera inlägget här: